Nakon blagdanskih čarolija, siječanj je već ritualno mjesec velikih promjena i novih zdravih odluka. Zbog par skupljenih kilograma viška, u siječnju mnogi od nas jedu više mesa, kelj i kupus, brokule i brokulice, jabuke i jabučice, sve je moguće kupiti u trgovačkim centrima u svakome kvartu, a i cijena je prihvatljiva. No ipak – nešto nedostaje. Voće mi ima okus plastike, meso je žilavo, kobasice bljutave i ništa me više ni ne podsjeća na onu domaću hranu koju sam kao klinac znao dobiti od rodbine sa sela.

Danas više nisam klinac, imam puno obaveza i nemam puno vremena, ali i dalje volim kvalitetnu hranu i želim se dobro hraniti. Inače jedem svašta i nemam visoke kriterije, ali si barem povremeno želim omogućiti suhe smokve koje obožavam. Šteta što ni u jednom centru ne mogu naći one ukusne – sve su iste, pakirane na isti način i suhe k’o barut. Slična je stvar i kad kupujem sir ili agrume, a one naše fine arancine viđam samo ljeti na moru.

A onda, kad si domaće i odlučim kupiti, ne znam kome se obratiti. Za domaće maslinovo ulje mogu pitati kolegicu koja ima susjedu čija rođakinja na Cresu ima maslenik, ali što kad mi treba patka, fini kulen, domaća zimnica, med, sok, kozji sir ili fina medica? Velika mi sreća bude jedino kad naletim na neki OPG štand pa kupim barem dio proizvoda koje želim… Ipak, za nabavu željenih proizvoda sigurno mora postojati lakši način – a za vas to može postati Pajcek.hr, portal na kojem iz velikog popisa proizvođača svatko može naći nešto što ga zanima.

Razloge zbog kojih smo se odlučili na pokretanje ovoga portala mogli bismo navoditi nadugačko i naširoko, ali ih je po nama najbolje opisati kroz vlastita iskustva. Iako je u zadnje vrijeme bilo puno govora o neispravnosti neke (jeftine) uvozne hrane, to nam nije bio glavni ni jedini razlog za pokretanje.
Željeni nam je cilj spojiti što više proizvođača i kupaca, a to želimo postići tako što se svaki OPG može registrirati i biti vidljiv. Tijekom registracije, proizvođači unose namirnice koje prodaju, lokaciju na kojoj se nalaze (da i kao turist lako dođete do lokalnih kvalitetnih proizvoda), a opcionalno nude i dostavu, tako da  vam selo može doći i do ulaznih vrata – na zadovoljstvo i kupca i prodavača. Dakle, bilo da želite pretraživati prema kategoriji namirnica ili prema lokaciji, bilo da se kao OPG želite uključiti u mrežu ostalih proizvođača – Pajcek je tu za vas!